Säljtips

Att sälja varor är inte lätt. Du ska först och främst ha en bra produkt som du tror på och sedan ska du lyckas övertyga och visa din kund att produkten är oslagbar. Är du återförsäljare ska du få inköparen i butiken att gilla produkten lika mycket som du gör och därmed köpa in den. Försäljning handlar om förtroende och trygghet och därför är det viktigt att du aldrig ljuger eller överdriver när du ska försöka sälja saker. Håll dig alltid till sanningen och lova inte mer än du kan hålla.

När inköparen väl har tagit in din produkt i butiken måste produkten ha en bra plats där den syns väl, så att kunder får upp ögonen för den. Där kan du påverka och hjälpa inköparen genom att bidra med skyltmaterial, visa hur produkten fungerar för all personal och se till att din produkt får en bra plats. En bra plats där de flesta kunder tittar är i närheten av kassan. Nästa gång du går in i en butik kan du ta en extra koll runt kassan och se hur produkterna presenteras.

Säljare till yrket

När du är anställd som säljare arbetar du ofta för ett företag med en viss serie produkter och du besöker en speciell kundkrets beroende på vad du säljer. Var noga med att bygga upp en relation och lära känna kunden under dina besök. På så sätt skapas ett förtroende och kunden kommer tillslut välja att handla av dig utan att du behöver övertyga den. Låt denna process ta sin tid och stressa aldrig. Förtroende inom säljbranschen är A och O och kan ta dig långt.

Arbeta som säljkonsult

Om du är säljkonsult har du ett eget företag och får provision på allt du säljer. Du har ofta flera uppdrag och besöker kunderna några gånger per år. Här arbetar du helt för dig själv och då gäller det att tro på varje produkt du säljer. När du tror på din produkt är det lätt att tala om varför kunden behöver den. Företaget du arbetar för har inga merkostnader för dig än just de varor du säljer. Var noga med att aldrig sälja produkter som konkurrerar med varandra.

Varför ska kunden handla av just dig?

Ja, det är en viktig fråga. Ofta är du inte ensam om din produkt utan det finns flera aktörer på marknaden med samma produkt. Då gäller det att visa varför kunden ska handla av just dig. Där kommer relationsbyggandet in i bilden igen. Se till att bygga upp en relation, ställa frågor och lyssna. Många tror att säljare ska prata mycket och hela tiden men det stämmer inte, en säljare måste även lyssna på kunden och läsa av dess behov. När det görs byggs ett förtroende som kommer leda till försäljning.

Läs av, lyssna och se kundens behov

Som säljare har du alltså tre steg att följa som kommer ge dig en grund för att bli en bra säljare; ställ frågor, lyssna på kunden och se behovet. Många tror att säljare endast försöker övertyga sina kunder genom att hela tiden prata men det är inte helt rätt. Låt kunden se varför just dina produkter är bra och varför just du är bra att handla av. Var hela tiden öppen mot kunden och möt kundens blick och visa med ditt kroppsspråk att du är öppen och ärlig. Då kommer du lyckas!