5 steg till att starta ett företag

Många drömmer om att starta ett eget företag. Att börja arbeta för sig själv kan dock kännas svårt. Många vet inte i vilken ände de ska börja. Vilket steg tar man först och vilka viktiga detaljer får man inte missa på vägen?

Att starta ett eget företag kan ses som en stor process. Om man delar upp processen i mindre steg kan det dock kännas enklare. Med en mer överskådlig actionplan så vet man vad som ska göras och när. Tänk på att ha med följande fem saker i planen:

  • Affärsplan
  • Finansiering
  • Leverantörer
  • Marknadsföring
  • Hemsida

Planera din start noggrant

Till att börja med behöver man en affärsplan när man ska starta ett företag. Ett hett tips är att lägga ner mycket tid på sin affärsplan. Affärsplanen ska ses som en guide genom hela företagsresan. Det är i denna man specificerar vad företaget ska handla om och planerar för den verksamhet som ska drivas. En affärsplan kan vara extra viktig om man vill ansöka om ett lån.

Ett av de viktigaste stegen när det kommer till att starta ett företag är att planera för hur företaget ska finansieras. Många har sparade pengar som kan användas medan andra får ett starta-eget-bidrag. Det är dock inte alla som har dessa möjligheter. Ett annat alternativ är därför att låna till sitt nya företag. Man kan ta ett lån hos lendify ab och med detta lån kan man antingen starta upp företaget eller expandera det.

Om man vill erbjuda en tjänst är det viktigt att man planerar för vad man ska erbjuda och vilka priser man ska ta. Om man istället vill starta en försäljningskanal är det viktigt att man lägger mycket tid på att hitta de allra bästa leverantörerna. Oavsett om man ska sälja hudkrämer, kläder eller olivoljor är en bra leverantör grunden för ens företag. Om det är en fysisk butik som ska startas, eller om man behöver en kontorsplats, är det också nu hög tid att leta reda på detta.

Viktigt med marknadsföring

Syns man inte så finns man inte. Det är ett gammalt ordspråk som verkligen kommer till sin rätt när ett nytt företag ska startas. Det är därför viktigt att man noggrant planerar för hur man ska marknadsföra sitt nya företag. Om det är en tjänst som ska erbjudas måste man marknadsföra där ens kunder befinner sig. Det är bra att kontakta potentiella kunder för att visa att man finns. Om man har en fysisk butik är marknadsföring minst lika viktig, även fast att butiken syns för alla som spatserar förbi. En bra marknadsföring är A och O för en lyckad företagsstart.

Något som idag ses som självklart för företag är att ha en hemsida. Missa därför inte att starta en så snart som möjligt. En hemsida talar om vad man erbjuder och hur man enklast kan kontaktas. Med en hemsida får man dessutom gratis marknadsföring dygnet runt då den alltid ligger uppe på nätet. Genom en hemsida kan man även enkelt kommunicera med sina klienter och kunder.